“Ülkemizin Enerji Görünümü” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, 2021-2022 eğitim öğretim güz yarıyılı ders programında yer alan "ESM 3555 Viessmann Bireysel ve Endüstriyel Enerji Sistemleri (UE)" dersinin partner firması olan Viessmann yöneticileri 22 Aralık 2021 tarihinde Üniversitemiz ile Fakültemizi ziyaret etmişlerdir. Bu kapsamda Viessmann İzmir Bölge Müdürü Makine Yüksek Mühendisi Yusuf Erdem ÖNDER tarafından “Ülkemizin Enerji Görünümü” başlıklı seminer verilmiştir.

Fakültemiz ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK, Dekanımız Prof. Dr. Hilmi TOKER, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Sırrı Sunay GÜRLEYÜK ve Prof. Dr. Artay YAĞÇI ile partner firma Viessmann Türkiye Genel Müdürü Makine Mühendisi Dr.Celalettin ÇELİK, Endüstri Mühendisi Viessmann Satış Müdürü Meriç YAŞAR ve Viessmann İzmir Bölge Müdürü Makine Yüksek Mühendisi Yusuf Erdem ÖNDER ile fakültemiz öğretim elemanları hazır bulunmuştur.

Dekanımız Prof. Dr. Hilmi TOKER açılış konuşmasında "Marka Ders"in öğrencilerimizin sektöre uyumları konusunda faydaları olduğunu ve uygulama yönü kuvvetli teknoloji fakülteleri arasında bir ilk olma özelliği olan ders için katkı sağlayanlara teşekkürlerini sunup, Marka ders eğitmeleri Viessmann Türkiye çalışanları Makine Yüksek Mühendisi Burak BULUT, Makine Mühendisleri Başar TIRPANCIOĞLU, Ekim UTKAN GEREK, Onur SARIKAYA ve Mustafa SARI ile Elektrik Mühendisi Batuhan İPEK'e ayrıca teşekkürlerini dile getirmiştir.
 
Devlet Yükseköğretim Kurumları arasında ilklerden birisi olma özelliğini taşıyan "Marka Ders" konusunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK öğrenciler için bir fırsat olan bu ders konusunda açıklamalar yapması yanında Üniversitemiz öğrencilerinin TÜBİTAK 2209/A ve 2209/B Programlarına başvuru sayısı ve kabul edilen proje bakımından her başvuru döneminde artan ivme ile devam eden süreç sonunda 2021 yılı 1. Başvuru döneminde çok büyük bir başarı gösterip en çok başvuru yapan ve kabul alan üniversite olduğumuzu dile getirmiştir. 

Bu bağlamda etkinlikte aramızda bulunan katılımcılara teşekkür eder, "Marka Ders" açılması konusunda öncü olan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK, Dekanımız Prof. Dr. Hilmi TOKER, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ali KEÇEBAŞ ile firmaya fikrimizi sunan ve bu konuda büyük gayretler sarf eden bölüm Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga URAL ile katkıları olan herkese saygılarımızı sunarız.


 

Son Güncelleme Tarihi : 24.12.2021 21:02 Okunma Sayısı : 1392

Son Haberler