Viessmann Fakültemiz İlk "Marka Dersi"ni Yüz Yüze Yaptı.

Devlet Yükseköğretim Kurumları arasında ilk olma özelliğini taşıyan ve Üniversitemizde başlatılan "Marka Ders" olarak 2020-2021 eğitim öğretim güz yarıyılında açılan Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü eğitim öğretim programında yer alan “ESM 3555 Viessmann Bireysel ve Endüstriyel Enerji Sistemleri” dersi için açılış dersi olma özelliğini taşıyan ilk ders Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Soğutma Grubu sorumlusu Makine Mühendisi Başar TIRPANCIOĞLU tarafından Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi C Salonunda gerçekleştirildi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hilmi TOKER, Marka Ders açılış konuşmasında; Marka Dersin açılması konusunda Üniversitemizde öncülük eden ve bu konuda desteğini hep hissettiğimiz Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK ve firma ile iletişimin kurulmasında öncülük eden aynı bölüm Öğretim Üyesi Dr. Tolga URAL ile katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini sunmuştur.

Prof. Dr. Hilmi TOKER, ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma yükünün omuzlarında olduğunu bu yolda çalışmaları gerektiğini söylemiş ve iş hayatının artık sadece mezun olmayı yeterli görmediği uygulama yetenekleri ve duygusal becerilerini iş alımlarında dikkate aldığını ve "Marka Ders" ile öğrencilerin sektörü tanımalarının hızlanacağını dile getirmiştir.
 
Türk Yükseköğretim Kurumları içinde farklı bir misyon ile kurulan "Teknoloji Fakülteleri"nin mottosunun "Yeni Nesil Mühendislik" olduğunun altını çizen sayın Dekan Prof. Dr. Hilmi TOKER, bir eğitim öğretim dönemini kapsayan "İşyeri Eğitimi" dersi ve 2 farklı dönemde alınan toplam 40 günlük "Meslek Stajları"nın bu vizyonun bir sonucu olduğunu dile getirip, "Marka Ders"inde Puzzle parçaları gibi "Yeni Nesil Mühendislik" mottosunun tamamlanmasını sağlayacaktır şekilde ifade kullanmıştır. 

Teknoloji Fakültesi Dekanlığı olarak; “ESM 3555 Viessmann Bireysel ve Endüstriyel Enerji Sistemleri” dersi açılması konusunda katkıları olan ve bu fikri ortaya atan Üniversitemiz Rektörü sayın Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK başta olmak üzere; fakültemiz Dekanı sayın Prof. Dr. Hilmi TOKER, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi sayın  Dr. Tolga URAL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi sayın Dr. Efe DÜNDAR nezhinde katkısı olan tüm üniversitemiz çalışanları ile "Marka Ders" partner firma olan "Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş." yöneticileri olan Viessmann Türkiye Genel Müdürü Dr. Celalettin ÇELİK, Pazarlama Müdürü Sinem AYDIN ŞENER, İzmir Bölge Müdürü Erdem ÖNDER ve derslerin yürütülmesinde katkı sunacak eğitmenler Makine Mühendisleri sayın Başar TIRPANCIOĞLU, sayın Burak BULUT, sayın Ekim Utkan GEREK, sayın Onur SARIKAYA, sayın Mustafa SARI ve Elektrik Mühendisi Batuhan İPEK ve onların nezhinde "Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş." tüm çalışanlarına tekrar teşekkürlerimizi sunarız.

İletişim Web                                            :

Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş.
Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı




 

Son Güncelleme Tarihi : 26.10.2021 00:37 Okunma Sayısı : 1373

Son Haberler