Akkuyu NGS'de online olarak gerçekleştirilen "Açık Kapı Günü" etkinliği MSKU Teknoloji Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki (NGS) son gelişmelerin ve proje detaylarının anlatılması için internet üzerinden "Açık Kapı Günü" etkinliği düzenlendi.Canlı yayında Akkuyu NGS inşaatındaki son durumu mühendisler Özlem Arslan ve Ahmet Yasin Öner, sanal bir turla katılımcıları gezdirirken, halen Rusya’da eğitimlerini sürdüren genç mühendis adayları ile de canlı yayında video konferans görüşmesi gerçekleştirildi. 
Gerçekleştirilen canlı yayın, Teknoloji Fakültesinde iki ayrı salonda gösterildi. Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, özellikle birinci ünitenin devreye alınacağı 2023 tarihi ile istihdam olanaklarının daha da artacağı duyuruldu. Böylelikle Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri için yeni iş ve staj olanaklarının doğacağı haberi sevinçle karşılandı. 

Son Güncelleme Tarihi : 30.11.2021 15:14 Okunma Sayısı : 972

Son Haberler