Öğrencilerle İletişim ve Duyuruların Takibi-Tebligat İşlemleri

Sayın öğrencilerimiz,

Sizlerle iletişim konusunda az olsada sıkıntılarla karşılaşılmaktadır. İstisnai bazı hususlar (Diploma alınması vb.) dışında işlemlerin uzaktan da yürütülmesi yolunun kullanılması uygun değerlendirilmektedir. Buna göre;

1-Öğrencilerin öğrencilikle bağlantılı açık bulunan @posta.mu.edu.tr uzantılı adreslerinden başvurularını teknoloji@mu.edu.tr ve/veya ogrenci.teknoloji@mu.edu.tr adreslerinden yapmaya devam etmeleri halinde işlemlerin yürütülmesine devam edileceği,
@posta.mu.edu.tr uzantılı e-posta için şifre güncelleme

2-Öğrencilerin online yapacakları Belge Başvuruları ile yapacakları belge taleplerinin sonucunun @posta.mu.edu.tr uzantılı adreslerine gönderilmeye devam edileceği,

3-Öğrencilerin sorunlarına ilişkin öncelikli olarak akademik danışmanları ile iletişime geçmelerinin uygun olduğu, değerlendirilmektedir.
 
Ayrıca öğrencilere Üniversite/Fakülte Web Sayfalarında yapılan duyuruların "Tebligat" niteliğinde olduğu bilinmesi gerekmekte olup, belirtilen hususa ilişkin "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği"nin 38. maddesi aşağıda verilmektedir.

Ayrıca aynı yönetmelik tam metinlerine aşağıda verilen bağlantılar üzerindende ulaşılabilmektedir. (web adresi/PDF Kopya)


Bu bağlamda öğrencilerin "Öğrenci Bilgi Sistemi-OBS" üzerinde bulunan iletişim bilgilerini (cep telefon bilgileri/ikamet adresleri) güncel tutmaları kendi sorumluluklarında olup, halen veri tabanında kayıtlı iletişim adreslerine yapılan duyuruların geçerli kabul edileceğinin bilinmesi, öğrencilerin @posta.mu.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinin de tebligat için belirtilen şekilde değerlendirileceğinin bilinmesi yerinde olacaktır.


Bu nedenle öğrencilerimizin varsa eksik iletişim bilgilerinin güncellenmesi için fakülte ile iletişime geçmesi ayrıca, web sayfası duyurularını, @posta.mu.edu.tr uzantılı e-posta adresine gönderilen bilgi notları ve  Öğrenci Bilgi Sistemi (obs) üzerinde yapılacak duyuruların "Tebligat" niteliğinde olduğunu dikkate alması mağduriyet oluşmaması açısından önem arz etmektedir.



TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ PERSONEL İLETİŞİM BİLGİLERİ
Birim Adı Görevli Personel Telefon Numarası E-posta Adresi
Öğrenci İşleri-1
 
Yaşar KARAKAN
 0 (252) 211 21 32
 ogrenci.teknoloji@mu.edu.tr
Öğrenci İşleri-2
 
Cihan DOĞAN
 0 (252) 211 21 32
 ogrenci.teknoloji@mu.edu.tr
Bölüm Sekreteri (AEM)
Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği
Ayşegül GÖKDEMİR
 0 (252) 211 17 01
 agacisleri@mu.edu.tr
Bölüm Sekreteri (BSM)
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Mert YAPICI
 0 (252) 211 17 02
 bilisimsistemleri@mu.edu.tr
Bölüm Sekreteri (ESM)
Enerji Sistemleri Mühendisliği
Mert YAPICI
 0 (252) 211 17 02
 enerjisistemleri@mu.edu.tr

     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği
            

Öğrencilerin genel ve tebligat yükümlülükleri
MADDE 38 – (1) Öğrenciler bütün öğrenim süreleri boyunca fakülte ve yüksekokullardaki ilgili yönetmelik, yönerge ve diğer düzenleyici hüküm, ilke ve esasları bilmek; bunları öğrenmek için kendilerinden beklenen ilgi ve özeni göstermek; öğretim, ders ve sınav programları, başarı durumu çizelgeleri ve diğer hususlar hakkında fakülte veya yüksekokul yönetimi tarafından yapılan yazılı duyuruları ilgi ve özenle izlemek ile yükümlüdürler. Öğrenciler usulüne göre yapılmış olan bir duyuruyu görmediklerini öne süremezler.

Yönetmelik Tam Metni      Web Adresi         PDF Kopyası

Son Güncelleme Tarihi : 02.03.2022 18:00 Okunma Sayısı : 3329

Son Duyurular