Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali KEÇEBAŞ "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine 2020 yılında sonra 2021 yılında da İkinci defa girme başarısını gösterdi

Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda'dan bilim insanlarının yer aldığı ekip tarafından, bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası, yazar sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikator bilimsel etki endeksi kullanılarak oluşturulan dünyanın en etkili bilim insanları listesi yayımlandı. Yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen ve dünyanın en etkili 159 bin 684 bilim insanının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği çalışma, Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda yürütüldü ve "Plos Biology" isimli bilimsel dergide yayımlandı. Çalışmada, 1996-2019 yılları arasında en az 5 makale yayımlamış olan yaklaşık 7 milyon araştırmacının tüm akademik kariyerleri boyunca yaptığı çalışmalar incelenerek 161 bin 442 bilim insanı listelendi.
 
Üniversitemizden Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Keçebaş, "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" arasında gösterildi. Prof. Dr. Ali Keçebaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve kendi adına gurur duyduğunu söyleyerek “Dünyanın ve Türkiye’nin en etkili bilim insanları arasında gösterilmekten çok mutlu oldum. Bu başarı, bilim yolculuğumdaki heyecan ve motivasyon kaynağım olacak. Aynı zamanda bilimsel araştırmalarım süresince zamanlarını çaldığım aileme de çok teşekkür ederim” dedi.

Son Güncelleme Tarihi : 24.02.2022 21:13 Okunma Sayısı : 1335

Son Haberler