Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman GÖKTAŞ'ın projesi, Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından 25 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen “2. Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı (MAPP) Yarışması”nda 2.lik ödülü almıştır.

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman GÖKTAŞ’ın “İnsan ve Çevre Dostu Bitki Boyaları + Sıvıcam Karışımlarının Mobilya Üst Yüzeylerinde Kullanılması” başlıklı projesi; Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde 25 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen “2. Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı (MAPP) Yarışması”nda 147 projeden ilk 10 proje arasında finale kalarak, ikincilik ödülü kazanmıştır.

Proje Ekibi: Prof. Dr. Osman GÖKTAŞ, Prof. Dr. Ali KASAL, Prof. Dr. Mehmet UĞURLU, Yrd. Doç. Dr. Ertan ÖZEN, Yrd. Doç. Dr. Mehmet YENİOCAK.

Proje konusu: Bitki boyaları + sıvıcam karışımı ile mobilya ve ahşap malzeme üst yüzeyleri için dayanıklı doğal boyaların geliştirilmesi ve hızlı yaşlandırma, yıkanma, tuzlu su sisi, sıcak-soğuk şoku, yanma ve çürüklük mantarlarına karşı dirençlerinin araştırılması.

Son Güncelleme Tarihi : 12.06.2015 11:23:40 Okunma Sayısı : 936